Naaktlopers in de Zwitserse Alpen

naked_hikingZwitserse kiezers van het kanton Appenzell Innerrhoden hebben een wet aangenomen die het verbiedt nog langer bloot in het kanton te wandelen. De maatregel is genomen om een vloed van vooral Duitse naaktlopers tegen te gaan. Iedereen die gepakt wordt moet rekenen op een boete van tweehonderd Zwitserse franc (132,5 €).

Klachten
De regering van het kanton beval de maatregel aan nadat burgers hadden geklaagd over wandelaars die niet meer dan sokken en wandelschoenen droegen. De autoriteiten noemden het gedrag van de nudisten “zeer storend en irriterend”. Er wordt een soortgelijke maatregel verwacht voor het aangrenzende Appenzell Aussenrhodes.

Speciale ervaring
Op Duitse websites wordt het bloot wandelen aangeprezen als “een speciale ervaring van de natuur, de vrijheid en de gezondheid”. Ook wordt opgemerkt dat bloot wandelen in de Alpen een lange geschiedenis heeft.

De afgelegen regio Appenzell is voor nudisten aantrekkelijk omdat veel wandelpaden er weinig worden betreden.

Maar goed ook dat ze zo’n wet hebben ingevoerd !
Stel u voor zeg, loop je daar rond en kom je plots een blote rug/zak tegen… Bwah….
En ‘t is ook al niet slecht om die gasten een beetje tegen zichzelf te beschermen. Anders moeten ze liters zonnecrème meenemen… En die rugzakken wegen nu al genoeg ;-)

One thought on “Naaktlopers in de Zwitserse Alpen

Leave a Reply